Ostokset

Hania on kauppias- ja nahkakaupunki, josta löytyy paljon ostettavaa, kuten nahkaa, kenkiä, tekstiilejä, keramiikkaa, mausteita, oliiviöljyä, hopea- ja kultaesineitä, musiikkia ja matkamuistoja. Nk. turistikaupoissa sekä suuria ostoksia tehdessäsi voit yrittää tinkiä hinnoista.

Muista kuitti! 
Pyydä aina kuitti ostoksistasi, sillä muutoin saatat osallistua arvonlisäveronkiertoon. Veroviraston henkilökunta saattaa tulla kuulustelemaan sinua heti kaupan tai ravintolan ulkopuolella. Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa kuittia ostoksistasi, sinua voidaan sakottaa yhtä lailla kuin kaupan omistajaa (n. 165 €). 

Korttimaksut
Kortilla ei voi läheskään aina maksaa. Tietyt kortit, kuten esim. Diners Club, eivät oikeastaan kelpaa missään. Parhaiten käyvät luottokortit ovat Visa, American Express, Eurocard ja MasterCard.

Aukioloajat
Hanian kaupungissa kaupat ovat avoinna ma–la klo 08.30–13.30. Ti, to ja pe myös klo 17.30–21.00. Su suljettu. Nk. turistikaupat ovat poikkeuksellisesti usein avoinna klo 09.00–22.00. Hanian kauppahalli on avoinna normaalien kauppojen aukioloaikojen mukaisesti.

Ostoskierros Haniassa 
Lähde liikkeelle kaupungin keskustassa sijaitsevasta kauppahallista. Tee aluksi kierros kauppahallissa, jossa on tarjolla kaikkea mahdollista: kalaa, lihaa, vihanneksia ja hedelmiä, leipiä ja leivonnaisia, apteekki sekä monia mausteliikkeitä. Mikäli haluat ostaa hyvälaatuisia vaatteita, parfyymia, kosmetiikkaa ja kenkiä, niin silloin kannattaa suunnistaa kauppoihin, jotka sijaitsevat Tzanakaki Street tai Andreas Papandreou -katujen varsilla (ent. Dimokratias). 

Tzanakaki -kadulla on myös pääpostitoimisto ja kreikkalaisen puhelinyhtiön (OTE) pääkonttori. Kauppahallin pohjoispuolelta alkavat Vanhankaupungin korttelit, jossa on paljon pikku putiikkeja, joissa myydään vaatteita, kenkiä, nahkaa ja kultakoruja. Kauppahallin takana oleva katu on nimeltään Tsouderon. Kun jatkat sitä pitkin, saavut Skridlof-kadulle, Hanian kuuluisalle "nahkakadulle". Käveltyäsi Skridlofin toiseen päähän saavut Chalidonille, turistikadulle, joka johtaa suoraan alas venetsialaiseen satamaan. 

Sataman länsiosien kujien varsilta, kuten Zambeliou ja Theotokoupoulo, löytyy lisää pieniä käsityökauppoja. 

Tuliaisia kotiin: 

Nahka 
Hanian kaupungissa on edelleen muutamia nahkureita, varsinkin nahkakadun varrella (Skridlof Street). 

Mausteet ja oliiviöljy
Voit ostaa esim. timjamia ja oreganoa, jotka kasvavat villinä Kreetalla. Italialaiset ostavat suurimman osan oliivisadosta, jotta he saavat parannettua italialaisen oliiviöljyn laatua!

Vaatteet ja kengät
Kalleimmat merkkivaateliikkeet sijaitsevat Haniassa Andreas Papandreou -kadulla (ent. Dimokratias) sekä Tzanakakis -kadulla.

Kulta
Tingi hinnoista reilusti, vähintään 15–30 prosenttia. Muistathan, että kulta on useimmiten 14-karaattista. 

Hopea
Hopeaa myydään lähes joka toisessa matkamuistoliikkeessä. Venetsialaisen sataman yläpuolella olevilla kujilla on myös liikkeitä, jotka valmistavat omia hopea- ja kultakoruja.

Musiikki
Paikallista musiikkia on myös kiva ostaa kotiin tuliaiseksi. Kreikan musiikkiteollisuus kukoistaa. Osta esimerkiksi perinteistä bouzouki-musiikkia, nk. rebetikoa, kreetalaista kansanmusiikkia tai modernia kreikkalaista musiikkia.

Markkinat
Loman aikana kannattaa käydä paikallisilla markkinoilla. Täältä voit ostaa kaikkea mahdollista elävistä kanoista kenkiin. Mikäli et ole kiinnostunut ostoksista, ihmisvilinän tarkkailu on vähintään yhtä kiinnostavaa. 

Hania 
Markkinat ovat lauantaisin noin klo 06.00–14.00. Markkinoille on Minos Street -kadun varrella sijaitsevasta kauppahallista noin 10 minuutin kävelymatka. Haniaan pääsee kätevimmin autolla tai bussilla. Lue lisää kohdasta "Kulkuyhteydet". 

Torstaisin markkinat pidetään uimahallin vieressä Nea Chorassa, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Firkasin linnalta. Noin klo 06.00–14.00. 

Haniassa on myös kuuluisa kauppahalli, joka on avoinna maanantaista lauantaihin klo 08.00–14.00 sekä tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin myös klo 18.00–21.00. 

Rethymnon 
Markkinat järjestetään torstaisin rantapromenadilla, uuden huvipursisataman vieressä, noin klo 07.00–13.00. 

Lauantaimarkkinat ovat noin klo 07.00–13.00 bussiaseman ja Sochora-jalkapalloareenan välissä. 

Iraklion 
Lauantaimarkkinat noin klo 06.00–14.00. Satamassa oleva markkina-alue on useita kilometrejä pitkä. Kävele tai ota taksi bussiasemalta. Iraklioniin pääsee helpoiten autolla tai paikallisbussilla. 

Esimerkkihintoja
1 kg tomaatteja: n. 1 €
1 litra oliiviöljyä: n. 10 €
1 kg appelsiineja: n. 1,10 €
50 cl Amstel-olut: n. 1,50-2 €
70 cl Kretikos-punaviiniä: n. 6 €
200 g Nescafé Select: n. 6 €
1 litra kevytmaitoa: n. 1,30€

Manolis Massage
Teemme yhteystyötä Manolis Kokotsakiksen kanssa. Hän on hieroja, joka vierailee hotellillasi lomasi aikana. Jos sinulla on lihaskipuja, lihaksesi ovat jumissa, tai selkä- tai niskakipuja, pystyy Manolis auttamaan sinua. Hän pystyy myös tarjoamaan myös kylmähoitohierontaa. Ota yhteyttä oppaisiin tai suoraan Manolikseen varataksesi ajan.

Puh. +30 28210 90467
Matkapuhelin: +30  694 413 4500