Bussi ja taksi

Kysy aina etukäteen, minne bussi on menossa! Busseissa ei ole numeroita, parhaimmassa tapauksessa bussin etuikkunassa on kyltti, jossa lukee mihin bussi menee. Pitkänmatkanbussit, KTEL, liikennöivät periaatteessa kaikkiin paikkoihin saarella. Pääbussiasema sijaitsee Hanian kaupungissa. Lipun voi ostaa etukäteen bussiasemalta ja tietyistä kioskeista ja minimarketeista, joissa toivon mukaan on näkyvissä kyltti "bussilippuja myytävänä". 

Koska busseilla ei ole tiettyjä saapumisaikoja reitin varrella oleville pysäkeille, on erittäin hankalaa arvioida matkan edistymistä tietyllä reitillä. Pohjoisrannikolla liikennöivillä ilmastoiduilla pitkänlinjanbusseilla pääsee saaren pääkaupunkiin, Iraklioniin. Noin 10 kilometrin pituinen bussimatka maksaa n. 1,50 e.

Paikallisbussit 
Missä: Galataksen ja Kato Daratson bussit pysähtyvät 1866-torin laidalla Haniassa ja toinen pääteasema on hotelli Panoraman vieressä Kalamakissa. Soudan bussi pysähtyy markkinatorilla. 
Milloin: Bussit kulkevat melko usein, noin puolen tunnin välein. Kysy lisätietoja aikatauluista oppaaltasi. 
Kuinka: Osta lippu bussin rahastajalta. Joskus lipun voi ostaa pysäkiltä. 
Hinta: Noin 1,80–2,50 e yhteen suuntaan. 

Pitkänmatkanbussit 
Missä: Pitkänmatkanbussien (vihreitä) päätepysäkki on Hanian bussiasemalla. 
Milloin: Plataniaksesta ja Agia Marinasta menee busseja melko tiuhaan, noin puolen tunnin välein. Kreetalla voit mennä bussilla kaikkiin suurempiin kaupunkeihin ja kyliin, mutta bussit eivät välttämättä liikennöi usein. Kysy aikatauluista oppaaltasi tai katso ilmoitustaululta. 
Kuinka: Osta lippu kuljettajalta. 
Hinta: Kysy oppaaltasi. 

Taksi 
Taksiasema sijaitsee Haniassa 1866-torin laidalla. Takseja on yleensä saatavilla vuorokauden ympäri. Taksin voi luonnollisesti ottaa myös lennosta kadulta, mikäli et satu olemaan taksiaseman lähettyvillä. Mikäli tilaat taksin ennakkoon, veloitetaan tilausmaksuna n. 2 euroa. 

Mikäli matkustajia on 3-4, niin silloin taksi on hyvä vaihtoehto bussille. Kuljettajien velvollisuus on laittaa mittari päälle ja hinnat vaihtelevat kaupungin keskustassa ja taajama-alueille ajettaessa. Puolen yön jälkeen veloitetaan kaksinkertainen hinta. Sovi hinta juomarahoineen etukäteen, mikäli olet lähdössä taksilla pidemmälle matkalle. Osa taksinkuljettajista on erikoistunut ajamaan pelkästään retkiä, joiden pituudet voivat vaihdella parista tunnista kokopäivään.

Mikäli halut lähteä retkelle taksilla, hinta on n. 40–45 e / tunti.

Noin 10 kilometrin taksimatka maksaa n. 9 e. Tilaa vievistä matkatavaroista, esim. matkalaukuista, veloitetaan lisämaksu. Juomarahaa ei yleensä jätetä, mutta yleensä on tapana pyöristää loppusumma ylöspäin. Matka Hanian lentokentältä Plataniakseen matkatavaroiden kanssa maksaa n. 45 e, (välimatka n. 25 kilometriä). Plataniaksen taksiasema on torin laidalla.

Polkupyörä ja mopo 
Lions Rental -vuokraamosta voit vuokrata polkupyörän tai mopon, jolla voit tutustua lähemmin omaan lomakohteeseesi ja sen ympäristöön.